17 Mart 2014 Pazartesi

Depresyon Belirtileri



Hepimiz zaman zaman üzgün veya bunalmış hissedebiliriz.Fakat umutsuzluk ve değersizlik duygusu tüm yaşamınızı kapladığında depresyon sizin de kapınızı çalmış olabilir.Depresyon günlük aktivitelerinize devam etme isteğinizi ortadan kaldırabilir ve yaşamdan keyif almanızı imkansız hale getirebilir.Ne kadar umutsuz hissederseniz hissedin her şey yeniden düzelebilir ve siz eskiden olduğu veya daha önce hiç olmadığı gibi tadını çıkartarak yaşamaya devam edebilirsiniz.Belirtileri ve sebepleri anlamak sorunun üstesinden gelmek için atılacak ilk adımdır.
Depresyon Nedir?
Depresyon kişinin çevreden gelen uyaranlar vasıtasıyla engellenmeleri sonucunda hedefine ulaşma yolunda hevesinin kırılmasıyla ortaya çıkan bir süreçtir.(Depresyon Nedir? Nasıl Olur? başlıklı yazımızı okumak isteyebilirsiniz.) Kişinin kendini içinden çıkılması imkansız,çaresiz,umutsuz bir durumda hissetmesine neden olur.
Depresyonda mısınız?
Aşağıda ki belirtilerin bir veya bir kaçını yaşadığınızı düşünüyorsanız sizde depresyon dediğimiz zorlu süreçten geçiyor olabilirsiniz.Unutmayın sorunun ne olduğunu saptamak bile çözüme giden yolda atılacak bir adımdır.
*İşin içinden çıkamıyor ,dipsiz bir kuyunun içine çekiliyor gibi hissediyor musunuz?
*Hiç bir şeyden keyif alamıyor musunuz hatta hayat sizin için anlamsız mı?
*Günlük aktiviteler ;duş yapmak,saçınızı taramak,alışverişe çıkmak,ev işi yapmak,işe gitmek size çok zor mu geliyor?
*Fazla uyuduğunuzu mu düşünüyorsunuz hatta canınız bütün gün sadece uzanmak hiç kalkmamak,uyumak mı istiyor?
*Sabahları uyandığınızda çok mutsuz ve halsiz misiniz?
Eğer soruların büyük bölümüne "evet" yanıtı verdiyseniz,kendiniz için iyi bir şeyler yapmanın ve biraz yardım almanın vakti gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder